Galamiddag med matsilver och guld armband

guld armband

På lördag ska jag bjuda mina närmaste vänner på finmiddag och jag har planerat hela kvällen ut till minsta detalj. Temat är ”gala” och därför måste inte bara klänningen och maten vara utsökt; hela inredningen, dukningen och atmosfären måste skrika gala och glamour. Jag har tagit fram favoritservisen med matsilver och kristaller som jag fått i present av mina morföräldrar. De är helt fantastiska. Jag har bett min lillebror och två av hans kompisar att vara servitörer under kvällen. De ska ta emot gästerna och hjälpa dem med kapporna, hjälpa till i köket och servera. För att inte tala om det viktigaste, de ska alltid se till att det finns något att dricka i mina gästers glas.

Jag älskar sådana här tillställningar. Jag tycker det är så otroligt kul att klä upp mig och göra något utöver det vanliga. Vi brukar ha sådana här tillställningar lite till och från, och då går det i tur och ordning vem det är som ska arrangera det. Det brukar bli rätt roligt då det varierar ganska bra beroende på vem det är så håller i det. Det kan handla om allt från djungeltema till var-din-raka-motsats-tema.

Då det ofta brukar bli ganska extrema teman som kräver en avancerad utstyrsel, och ofta en ful sådan, tänkte jag den här gången låta oss göra oss fina och eleganta för en gång skull. Ta oss tillbaka till gymnasietiden då man gick på bal och hade pampiga klänningar och fina smycken. Egentligen gick ju temat efter den nya klänningen jag köpte för några månader. Den är alldeles för fin för att ha ute en ”vanlig kväll” så då måste jag ju skapa tillfällen när jag kan ha dem. Till klänningen har jag ett superfint guld armband som bara älskar, och snygga högklackade skor.